A la fi de gener, un grup compost per onze alumnes i dos professores, Ana Fernández i Merce Mira, van participar en l’intercanvi de l’alumnat. Esta mobilitat, que és la tercera, tanca el cicle iniciat a l’octubre de 2023 quan l’IES La Creueta va ser l’amfitrió de la resta de centres d’esta mena de projectes de curta duració en grups.
Els efectes d’una inusual tempesta denominada Isha van condicionar l’inici de l’aventura. A conseqüència d’això, va caldre adaptar la benvinguda prevista a estes circumstàncies. Amb tot, «l’acolliment i la benvinguda va ser molt entretinguda perquè ens van preparar un partit de futbol gaèlic i ens van ensenyar a ballar danses típiques irlandeses», expressen des de l’IES La Creueta.
A llarg de l’estada en territori irlandés, els alumnes van ser al Parc Natural Glenveagh. A més, van viatjar a la part més al nord del país per a visitar Fanad Lighthouse, per Great Pollet Siga Arch, i gaudir de les vistes de la platja Ballymastocker. Les fortaleses medievals també formen part del territori irlandés. Una de les més importants del comtat de Donegal és Grianan of Aileach, apreciada per la seua particular estructura circular. En Derry van conéixer de primera mà la història del tràgic Diumenge Sagnant (Bloody Sunday), i que retrata a la perfecció una cançó del grup irlandés U2. El 30 de gener del 72 soldats britànics van disparar a 26 civils desarmats durant una marxa de protesta en la zona de Bogside. En Rathmullan, un dels punts estratègics de defensa irlandesa, van aprendre la importància del comerç marítim. L’aventura va concloure a Dublín, capital d’Irlanda.
Des de l’institut de La Creueta expressen que «tant este projecte com la resta dels quals han dut a terme en altres cursos ens oferixen l’oportunitat de gaudir d’experiències de vida enriquidores per al desenvolupament cultural i plurilingüe de l’alumnat i consolidar llaços d’amistat entre adolescents i professorat a nivell europeu».
L’objectiu és «continuar amb la idèntica predisposició dels socis per a futures mobilitats», afirmen.